HSE Cursussen 2018

Cursus VCA-c

De cursus VCA-c gaat net een stapje verder!

Bij een cursus VCA krijgt u de basisinformatie over hoe je veilig moet werken in de chemische industrie. Maar voor een professional in de chemische industrie en de chemische logistiek (vervoer, opslag, verpakken etc) is het echter belangrijk om meer kennis te hebben over de achtergrond van veiligheidsmaatregelen.

De cursus VCA-c gaat dit stapje verder. Tijdens deze dag wordt er niet alleen ingegaan op de achtergrond van de veiligheidsmaatregelen maar ook op de specifieke risico’s van het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarmee is deze cusus VCA-c een aanvulling op bestaande VCA opleidingen. Onze docenten dhr. Meissendhr. Mouwen en dhr. Montaban laten onderstaande thema’s aan bod komen:

  • Toxicologie
  • Brand en explosie
  • Hoe kunt u de risico's met gevaarlijke stoffen beperken?
  • Relatie tussen interne en externe veiligheid

Aan het einde van de dag volgt een samenvatting en nabespreken met een korte toets.

Schrijf u vandaag nog in!
Volg deze cursus en zorg ervoor dat u in de toekomst over die kennis beschikt waardoor u potentiële misstanden en/of ongelukken kunt voorkomen. Schrijf u in voor slechts € 225,- p.p. (excl. btw).

 

Werknemers werken vaak ongezond en onveilig

“Vandaag de dag is er nog steeds sprake van tekortschietende arbeidsveiligheid. Werknemers werken vaak ongezond en onveilig. Voor hen die het treft zijn de consequenties groot. Bedrijven ondervinden schade en de samenleving als geheel krijgt de torenhoge rekening gepresenteerd. Het is ons gezamenlijk belang dat wie gezond naar het werk gaat ook weer gezond en veilig thuiskomt. Alle reden om arbeidsveiligheid hoog op de agenda te zetten bij werkgevers en werknemers”, zegt Marc Kuipers, inspecteur-generaal van de Inspectie SZW. Op dinsdag 17 april publiceerde de Inspectie SZW de Staat van arbeidsveiligheid. De realiteit achter de cijfers over arbeidsongevallen en beroepsziekten.

Jaarlijks overlijden er tussen 50 en 70 werknemers als gevolg van een ongeval op het werk. In 2017 stijgt het aantal ongevalsonderzoeken door de Inspectie SZW met 7 procent naar ruim 2.500. In 2016 overlijden meer dan 4.000 werknemers als gevolg van een beroepsziekte.  Lees het hele rapport >>